Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΚΡΑΣΙΩΝ


  • Ποικιλίες που καλλιεργούνται διεθνώς:
Κόκκινα κρασιά
  • Barolo - Ιταλία
  • Beaujolais -Γαλλία
  • Bordeaux - Γαλλία
  • Burgundy -Γαλλία
  • Cabernet Sauvignon - Γαλλία, Καλιφόρνια, Αυστραλία, Μολδαβία, Ελλάδα
  • Carmenere - Χιλή
  • Chianti - Ιταλία
  • Merlot - Γαλλία, Καλιφόρνια, Ουάσινγκτον, Χιλή, Ελλάδα
  • Pinot Noir - Γαλλία, Καλιφόρνια, Όρεγκον
  • Rioja - Ισπανία
  • Valpolicella - Ιταλία
  • Zinfandel - Καλιφόρνια
Λευκά κρασιά
  • Chardonnay - Γαλλία, Καλιφόρνια, Αυστραλία, Ελλάδα
  • Chablis - Γαλλία
  • Frascati - Ιταλία
  • Gewurztraminer - Γαλλία (Αλσατία), Γερμανία, Σλοβακία
  • Liebfraumilch - Γερμανία
  • Pinot Gris/Pinot Grigio - Γαλλία, Ιταλία, Όρεγκον
  • Pouilly-Fuissé - Γαλλία
  • Riesling - Γαλλία (Αλσατία), Γερμανία
  • Sauvignon Blanc - Γαλλία, Καλιφόρνια, Νέα Ζηλανδία, Ελλάδα
  • Soave - Ιταλία
Αφρώδης οίνος
  • Champagne - Γαλλία
  • Cava - Ισπανία
  • Prosecco - Ιταλία
  • Sekt - Γερμανία, Σλοβακία
Στην Ελλάδα, κύριες αμπελοοινικές περιοχές είναι η Πελοπόννησος, η Κρήτη, η Στερεά Ελλάδα και Εύβοια, η Μακεδονία και η Θράκη. Σημαντικές αμπελουργικές εκτάσεις υπάρχουν επίσης στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, στα Δωδεκάνησα και στη Θεσσαλία.
  • Ποικιλίες που καλλιεργούνται στην Ελλάδα:
Από κόκκινα σταφύλια
  • Αγιωργίτικο
  • Βερτζαμί
  • Κοτσιφάλι
  • Κρασάτο
  • Λιάτικο
  • Λημνιό
  • Μαντηλαριά
  • Μαυροδάφνη
  • Μαύρο Μεσενικόλα
  • Μοσχάτο Αμβούργου
  • Μοσχοφίλερο (δίνει λευκό κρασί)
  • Νεγκόσκα
  • Ξινόμαυρο* Σταυρωτό
Από λευκά σταφύλια
  • Αθήρι
  • Αηδάνι
  • Ασύρτικο
  • Βηλάνα
  • Δαφνί
  • Μονεμβασιά
  • Μοσχάτο Λευκό
  • Μοσχάτο Αλεξανδρείας
  • Μπατίκι
  • Ντεμπίνα
  • Πλυτό
  • Ροδίτης
  • Ρομπόλα
  • Σαββατιανό
  • Μαλαγουζιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου